Bruce Lee Lexikon

Sorozás

 

 

1961-ben B.Lee-t felvették a washington egyetemre. Kezdetben reménytelen esetnek számitott, mivel az előzőekben kétszer bukott és egyszer kicsapták.

a Washington Egyetemen kötelező volt a tartalékos kiképzés, majd egy idő után a 18-25 év közötti férfi hallgatókat is sorozóbizottság elé citálták. Ezen csoportba esett B. Lee is.

Ezen bizottság Lee-t alkalmatlannak találta, mivel egyik heréje nem szállt le. Ezután Lee

évekig azt hitte, hogy nem lehet gyermeke sohasem. majd 1969-ben a Santí Monica-i Szent János kórházban kés alá feküdt és leműtette le nem szállt heréit.

                                                      Dan Inosanto

 

Dan Inosanto. Harcművészetek mint életmód

 

 

Dan Inosanto hatalmas tapasztalata a különböző harcművészetek területén (több mint 40 év) lehetővé tette, hogy a különböző trendek legnagyobb mestere lehessen ezen a területen. Bruce Lee büszke lenne egy ilyen diákra és hasonló gondolkodású személyre.

 

életrajz

 

1936. július 24-én Dan Inosanto született Stocktonban, Kaliforniában. A filippínó gyökerekkel rendelkező amerikai életrajzának számos érdekes pontja van, amelyek többsége a harcművészetekhez kapcsolódik. Gyermekként Dan szerette a labdarúgást. Ifjúságában a labdarúgó csapat kapitánya volt. Egy fickó számára is rövid távú futás könnyű. Washingtonban tanult, többször nyert díjakat.

 

Advertiseme

 

A főiskolai végzettség után Dan Inosanto rendszeres iskolában fizikai edzést tanít. Ettől kezdve kezdődik a harcművészetek szenvedélye. Ez mind a judóval kezdődött. 2 év Dan sikeresen képzett Yoshimura herceg.

 

Aztán a fiatalember úgy döntött, hogy belép a hadseregbe, és belépett a levegőbe, ahol ejtőernyős lett. A hadseregben Dan különböző karate-stílusokat gyakorolt, amelyek közül a legkedveltebb a kempo.

 

1961-ben Inosanto elhagyta a hadsereget, és megérkezett Los Angelesbe kempo-karate oktató keresésére. A srác szerencsés volt: találkozott az amerikai karate legendájával - Ed Parkerrel. Vezetése alatt Dan néhány évvel később kapott egy fekete övet. Parker vezette be Inosanto-t a Fülöp-szigeteki katonai felszerelésekbe, különösen az Esrim-hez, a botokra.

 

Advertisemen

 

Bruce lee tanítványa

 

1964-ben a Parker nemzetközi szinten karate bajnokságot szervezett. Dan-et egy fontos vendég, Bruce Lee kísérte. Így történt az ismerősség, ami később erős barátsággá vált.

 

 

Dan Inosanto szemtanúja annak, hogy Bruce Lee megpróbálta bevezetni egy komplex képzési rendszert a harci képzésbe. A 60-as években furcsának és feleslegesnek tűnt. Most, bármely harci képzés nem lehet jóga, úszás vagy kerékpározás nélkül.

 

A Jeet Kune-Do, mint Bruce Lee egyéni harci rendszerének fejlesztése sok tekintetben lehetővé tette a hasonló gondolkodású embereknek, akik közül Den Inosanto az első. A Bruce Lee-vel készített fotók több lapot foglalnak el az album mestereiben, amelyeket a diákjai számára mutat be.

 

Advertiseme

 

Inosanto segített Li-nek a szervezeti és képzési folyamatokban. Számos harcművészetek ismeretének köszönhetően Dan képes volt Bruce Lee rendszerébe - Jeet Kune-Do - számos egyedi elemet behozni.

 

Inosanto volt az egyetlen diák Bruce Lee-nek, akinek megengedett, hogy a harmadik szintig más mesterek tanítsák Jeet Kun-Do-t. Az 1-es és 2-es szintű tanulmányok engedélyezése csak három követőt kapott.

 

A harcművészetek mestere

 

Dan Inosanto saját harcművészeti akadémiájával rendelkezik. Kaliforniában található. A mester megosztja a diákokkal a harci képzés filozófiájának ismereteit, különösen Jeet Kun-Do-t. Emellett az intézmény a harcokban, a filippínó harcművészetekben, a silatában és más típusú képzésben is részt vesz. Az Inosanto által kiképzett oktatók száma meghaladja a néhány százat. Tanítják a világ különböző részein.

 

Advertisemen

 

Dan Inosanto számos legmagasabb szintű eredményt ért el minden ismert harcművészeti formában. A jiu-jitsu-i fekete öv 50 év után nyert, ami megerősíti a mester akaraterejét és kiváló fizikai formáját.

 

Az edző meg van győződve arról, hogy a harcos védelmének többcélúnak kell lennie, azaz képesnek kell lennie a helyszínen harcolni, elfojtani a fújást, fegyvereket bánni. 1996-ban Dan Inosanto érdemeiről és személyes tulajdonságairól az Egyesült Államokban "Az év embere" címet kapta.

 

 

Mozi és család

 

Az oktató tevékenysége mellett Bruce Lee barátja több filmben is játszott. Dan Inosanto, akinek filmjei ismertek a harcművészek híveivel, támogató szerepet játszottak a Bruce vezető szerepében. Az egyik ilyen film a Haláljáték. Az Inosanto filmjei közé tartozik a "Big Trouble in Little China" című film, a "Big Stan" komédia, a "The Justice of Justice" és a "Red Belt".

 

Advertiseme

Dan Inosanto-nak három gyermeke van. A mester legidősebb lánya, Diana Lee - egy felejthetetlen barát és tanár tiszteletére. A fiúkat Danielnek és Lance Ersnek nevezik.

Dan mester a Jeet Kune-Do pillére. A harcfilozófiáját a Bruce Lee által alapított elvekre alapozza. A fő koncepció arra ösztönzi az embereket, hogy gondolkodjanak és döntéseket hozzanak magukban, miközben elegendő időt szánnak valódi potenciáljuk kiaknázására

 

 

 

 

Gerincsérülés

Bruce Lee volt képes legyőzni súlyos gerincsérülés. Ennek eredményeként a sikertelen gyakorlat a negyedik csigolya sérült. Ez azt jelentette, a végén egy karrier minden sportoló, és az orvosok azt mondta, hogy Bruce meg kell tanulni újra járni hat hónapon belül, és egész életemben, hogy elkerüljék a stressz. De Lee bizonyult az orvosok, hogy tévedtek a döntését. Ő fejlesztette saját kezelésében, és hamarosan elhagyta a kórházat, hogy még erősebb és gyorsabb, mint korábban.

Verejtékmirigy

 

Bruce Lee hibátlan testalkatot hozott a képernyőre, amely évtizedekkel megelőzte korát. De mivel szerepei annyi testiséget igényeltek, forgatás közben elöntötte az izzadság. És nyilván a harcművészetek úttörője utálta az izzadságfoltokat, amelyeket a ruháján okozott. Az ő megoldása? 1973-ban Lee valójában egy eljáráson esett át, hogy műtéti úton eltávolítsa a verejtékmirigyeket a hónaljáról, hogy a divat faux pas ne jelenjen meg a kamerán.

Linda Lee  (1945-)

 

Linda Lee Cadwell Everettben született,Washington, USA, 1945. március 21-én Everett Emery és Vivian R. Hester családjának. Egy középosztálybeli bappista családban Linda Lee Cadwell középiskolai iskolája Edmond Meany Jr. és később a washingtoni Seattle-i Garfield Középiskolába járt. Itt volt Linda először a Kung Fu oktatóval, Bruce Lee-vel.

A középiskolás elvégzése utánrészt vett a washingtoni egyetemen, de csak néhány kredit váltott ki a diploma megszerzése után. Később azonban visszatért, hogy befejezze tanulmányait; politikai tudományok Bachelor of Arts fokozatot végzett. Ezen felül tanári fokozatot szerzett, amely óvodai tanári karrierje alapját képezte.

Bár Bruce Lee-vel először találkozott középiskolában,diákja lett a washingtoni egyetemen; a Kung Fu órákon tanult, miközben tanárrá vált. Abban az időben Bruce Lee megnyitotta saját Kung Fu iskoláját, és Wing Chunban tanult. Viszonyuk azonban több volt, mint a szokásos tanár-diák egyesület. Ez egy szenvedélyes szerelmi kapcsolatba került, amelyben 1964. augusztus 17-én megházasodtak. Linda Lee akkoriban érettségi volt. Együtt két gyermekük volt, egy fiuk, Brandon Lee (1965. február 1.) és Shannon Lee (1969. április 19.); mindketten színészekké és harcművészekké váltak, mint az apjuk. De a házasság, amely őket hozta létre, rövid ideig tartott, amikor Bruce Lee 1973. július 20-án hirtelen meghalt agyi ödémában.

Karrier

Bár Linda Lee Cadwell aóvodai tanár, karriertörténete ennél sokkal többnek bizonyul. Két évvel a férje hirtelen halála után Linda Lee kiadta első könyvet, Bruce Lee - Az a férfi, akit csak tudtam. A könyv a Bruce Lee népszerűségéből származikAzonnali siker lett, és számos pozitív véleményt kapott. A népszerű keresletnek köszönhetően Warner legalább háromszor csak 1975-ben, áprilisban, júniusban és augusztusban tette közzé. A könyv alapja az 1993-as filmnek, Sárkány: A Bruce Lee történet főszerepben Jason Scott és Lauren Holly.

Mint a könyv, a film egy éjszakai hitté vált,világszerte meghaladja a 63 millió dollárt. Ebben az időben visszatért az Egyesült Államokba, hogy befejezze tanulmányait, és elkezdte óvodai tanár karrierjét. 1989-ben Linda Lee kiadta második könyvét, A Bruce Lee történet. Tizenhárom évvel később, 2002-ben, Linda Lee,lánya, Shannon Lee segítségével megalapította a Bruce Lee Alapítványt. A kezdeményezés célja a nagy harcművész, Bruce Lee filozófiájának és írásainak terjesztése volt.

Nettó érték

Bár nem világos, hogy mennyi vagyon Bruce LeeHa megmaradt, vagy hogy az özvegye mire keres, a források szerint Linda Lee Cadwell nettó értéke meghaladja a 10 millió dollárt. Ráadásul, eltekintve Michael Jackson-tól, a Bruce Lee birtok továbbra is az elhunyt hírességek egyik legkeresettebb ingatlanja.

Egyéb érdekes tények Bruce Lee feleségéről

1. Középiskolás cheer vezető volt

A szelíd megjelenésű Linda Lee Cadwell középiskolai lelkes pompomlány volt. Fiatal lányként Linda Lee orvosnak akart lenni, mert látta, hogy édesanyja szenved, hogy kiképzi őket.

2. Korán elvesztette apját

Linda Lee-nek nem volt ilyen boldog gyermekkorát, csak 5 éves korában elvesztette apját. Halála után. Anyja és testvére mellett Seattle-be költözött.

3. Házasság Bruce Lee után

1973-ban Bruce Lee halála után, Linda Lee1988-ban feleségül vette Tom Bleecker-t. Bleecker szerző és forgatókönyvíró volt, akivel együtt írta első könyvéét, a The Bruce Lee Story-t. 1990-ben váltak. Egy évvel később a harmadik próbálkozást adta Bruce Cadwell-rel, tőzsdei brókerrel. Harmadik alkalommal biztosan megtette a varázslatot, mert a kettő még mindig együtt van, bár az unió nem hozott létre gyerek. Jelenleg idejük nagy részét a kaliforniai Rancho Mirage-ban töltik. Most, a hetvenes évek végén, Linda Lee visszavonult az aktív szolgálat minden formájától és ideje nagy részét golfozni, utazni és unokáival tölteni.

Brandon Lee

 

A családi átok pletyka egyre nagyobb vonzerőt nyert, amikor Bruce Lee fiát, Brandon Lee-et 28 éves korában lőtték le, és meghúztak egy forgópisztollyal a The Crow film forgatása során. A fegyvert az előző jelenet golyója töltötte be, de alapozó vagy fegyverpor nélkül, mivel nem volt valójában tüzelt. A következő jelenet arra késztette Brandon Lee-et, hogy egy másik színész lõjen. A személyzet észrevétlenül, a golyót a hordóba helyezték és lőtték, amikor primer és pisztolypor kerültek a pisztolyhoz a forgatáshoz. Sajnos a színész és a legénység nem azonnal ismerte fel, mi történt, és úgy gondolta, Brandon Lee még mindig jár. A film végül megjelent posthumously segítségével kaszkadőr színészek és különleges effektek.